کتاب هنر تاثیرگذاری – گفتگو دوم

کتاب هنر تاثیرگذاری از نیال کسیدی - گفتگو دوم

در گفتگو اول کتاب هنر تاثیرگذاری از نیال کسیدی راهکارهای متقاعد سازی افراد را بررسی کردیم و ChatGPT در این زمینه مثال‌های متعددی را به ما ارائه داد. همچنین گفتیم که گزینه‌های زیاد انتخاب را سخت می‌کند و باید اطلاعات را ساماندهی کنیم. با تکنیک خوانش سرد برای متقاعدسازی افراد آشنا شدیم و اکنون ادامه گفتگو.

User

جلب توجه دیگران به خودمان یا کسب و کارمان

در عصر ارتباطات و تکنولوژی امروز با انواع و اقسام وسایل ارتباطی و رسانه‌ای مانند موبایل، شبکه های اجتماعی، جلب کردن توجه دیگران به خودمان یا کسب و کارمان آسان نیست.

جلب توجه کردن در تبلیغات، در نوع فروش و حتی در رفتار و پوشش خودمان می‌تواند راهکار مناسبی باشد تا بتوانیم دیگران را متقاعد کنیم. اما یادمان باشد در عصر ارتباطات و تکنولوژی و شلوغی اطلاعات زمان زیادی نداریم و صبر انسان‌ها اندک است پس باید سعی کنیم با یک کار عجیب (یک جمله یا تیتر عجیب – عمل عجیب و غریب)، جملات طنز یا کارهای شگفت‌انگیز یا به هر شکل دیگری که می‌توانیم، در مدت زمان کوتاهی توجه دیگران را جلب خودمان یا کسب و کارمان کنیم.

لطفا مثالی بزنید و توضیح دهید که نشان دهد از تکنیک جلب توجه برای متقاعدسازی دیگران به درستی استفاده شده است.

ChatGPT

یک مثال کاربردی از تکنیک جلب توجه برای متقاعدسازی دیگران، تبلیغات شرکت Dollar Shave Club است. در سال ۲۰۱۲، این شرکت برای تبلیغ محصولات خود از یک ویدیو با عنوان “Our Blades Are F***ing Great” (ترجمه: تیغه‌های ما عالی هستند) استفاده کرد. در این ویدیو، برای جلب توجه مخاطبان، شرکت از یک فرد خنگ و شخصیت طنزآمیز به نام “Mike” استفاده کرد که با اظهار نظرهای شوخی درباره شرکت‌های دیگری که قیمت بالایی برای تیغه‌های اصلی می‌گیرند، توجه مخاطبان را به خود جلب کرد. در طی ۴۵ ثانیه، این ویدیو به شکلی خلاقانه و با انتقاد به تبلیغات سنتی توجه بسیاری از مخاطبان را به خود جلب کرد و باعث شد تا بسیاری از مخاطبان ویدیو را به دوستان خود پیشنهاد دهند و این در نتیجه باعث افزایش فروش محصولات شرکت شد. این نشان می‌دهد که استفاده از تکنیک جلب توجه با استفاده از شخصیت‌های طنزآمیز و ایجاد ارتباط با مخاطبان می‌تواند به شکل مؤثری در تبلیغات و معرفی کسب و کار کاربرد داشته باشد.

User

روی علایق و دیدگاه افراد تاثیر بگذاریم

در مطالب قبلی هم درباره این موضوع صحبت کردیم که انسان‌ها همیشه عقلانی تصمیم نمی‌گیرند و در اکثر مواقع احساسی عمل می کنند یعنی انتخاب‌هایی می‌کنند که دوست دارند که شاید به آن‌ها نیاز هم نداشته باشند.

حال اگر بتوانیم روی احساسات و علایق افراد دست بگذاریم به راحتی می‌توانیم اعتماد آن‌ها را جلب کنید و آن‌ها را متقاعد سازیم. مثلا نوجوانی که سیگار می‌کشد طبیعتا نیازی به نیکوتین ندارد اما بر اساس علایق و نوع نگاهش که به هر نحوی شکل گرفته است تمایل دارد سیگار بکشد. نکته اینجاست که اگر دیدگاه و نوع نگاه افراد را تغییر کند، علایق آن‌ها را هم می‌تواند تغییر کند.

لطفا چند مثال بزنید که نشان دهد با تغییر دیدگاه افراد علایق آن‌ها هم تغییر می‌کند و یا حتی برعکس با تغییر علایق افراد دیدگاه ها آن‌ها تغییر می‌کند.

ChatGPT

به عنوان مثال، فرض کنید یک نفر علاقه زیادی به موسیقی رپ داشته باشد و معتقد باشد که موسیقی رپ فرهنگی قدرتمندی است که باید برای جلوگیری از فراموش شدن آن حمایت شود. اما اگر این فرد با افرادی آشنا شود که علاقه زیادی به موسیقی کلاسیک دارند و به آن احترام می‌گذارند، ممکن است با تغییر نگرش و دیدگاهش به موسیقی کلاسیک، علاقه‌اش به این نوع موسیقی نیز افزایش پیدا کند.

مثال دیگر فرض کنید شما به یک فروشگاه لباس می‌روید و برای خرید شلوار داخل فروشگاه به دنبال یک شلوار جین می‌گردید. در طول پیدا کردن شلوار، به نوعی با پوشیدن شلوار‌های مختلف از برندها و طرح‌های مختلف به تجربه‌ای می‌رسید. این تجربه‌ی شما، ممکن است نگرش و علاقه‌ی شما نسبت به شلوار جین را تغییر دهد. مثلاً اگر شلواری از یک برند خاص و با طرحی جذاب بپوشید و حس خوبی به شما بدهد، ممکن است تصمیم‌گیری شما در خرید شلوار جین تحت تاثیر آن تجربه و نگرش جدیدی قرار گیرد.

User

مواظب نظرات مشتریان باشیم

حتما برای همه ما پیش آمده که وقتی کالا یا خدماتی را می‌خواهیم بخریم علاوه بر توضیحات فروشنده به نظرات مشتریان هم اهمیت می‌دهیم که گاهی حتی نظرات مشتریان برای ما بیشتر از توضیحات فروشنده اهمیت دارد.(که این خرید هم می‌تواند به صورت آنلاین و اینترنتی باشد هم به صورت حضوری در دنیای سنتی)

این یک تکنیک است که گاهی حتی توسط فروشنده به صورت ساختگی هم شکل می‌گیرد مثلا فروشنده در فروشگاه اینترنتی خود پایین یک محصول چند نظر مختلف توسط چند کاربر فرضی با اسم‌های مختلف ثبت می‌کند یا در دنیای سنتی، فروشنده در صورتی که به صورت اتفاقی متوجه شود شما مشتری محصولات و خدماتی او هستید، خود فروشنده برای شما یک داستانی از نظرات مشتریان دیگر درباره آن کالا یا خدمات برای شما تعریف می‌کند (بدون اینکه متوجه شوید او فروشنده همان خدمات و محصولاتی است که شما مشتری آن‌ها هستید).

شاید بگوید که این تکنیک خیلی وقت است که لو رفته است، با اینکه می‌دانم خیلی‌ها هنوز متوجه این تکنیک برای متقاعدسازی نشده‌اند اما لطفا راهکارهایی ارائه دهید که طوری از این تکنیک استفاده کنیم که امکان لو رفتن‌مان کمتر شود.

ChatGPT

صحبت شما درست است که نظرات مشتریان می‌توانند در فرآیند خرید بسیار موثر باشند. اما در عین حال، استفاده از نظرات ساختگی می‌تواند باعث افت اعتماد مشتریان شود و حتی باعث از دست رفتن آن‌ها نیز شود. برای جلوگیری از لو رفتن‌ تکنیک استفاده از نظرات مشتریان ساختگی، می‌توانید راهکارهای زیر را در نظر بگیرید:

۱. استفاده از نظرات واقعی مشتریان: به جای استفاده از نظرات ساختگی، بهتر است نظرات واقعی مشتریان را برای نمایش در سایت خود استفاده کنید. این نظرات، اعتماد مشتریان را به شما افزایش می‌دهند و به شما کمک می‌کنند که بتوانید بهترین تجربه خرید را برای آن‌ها فراهم کنید.

۲. ارائه اطلاعات دقیق: هرگز از ارائه اطلاعات نادرست درباره محصول یا خدمات خود استفاده نکنید. بهترین روش برای جلب اعتماد مشتریان، ارائه اطلاعات دقیق و جامع درباره محصول یا خدمات خود است.

۳. تشویق به ارسال نظرات واقعی: مشتریانی که تجربه خوبی از خرید با شما داشته‌اند، احتمالاً برای ارسال نظرات مثبت واقعی بیشتر هستند. برای تشویق مشتریان به ارسال نظرات واقعی، می‌توانید به آن‌ها تخفیف‌ها یا جوایزی اعطا کنید.

۴. نمایش نظرات به صورت موثر: برای نمایش نظرات مشتریان بهتر است از فرمت‌های جذاب و موثر استفاده کنید. برای مثال، می‌توانید از تصاویر و ویدئوهای محصولات و خدمات خود استفاده کنید تا بهترین انتخاب را برای مشتریان خود نشان دهید.

User

در دنیای سنتی چه راهکارهایی برای استفاده درست از نظرات مشتریان دارید؟

ChatGPT

در دنیای سنتی هم می‌توان از نظرات مشتریان به عنوان یک ابزار مهم برای افزایش فروش متقاعدسازی استفاده کرد. برخی از راهکارهایی که می‌توان به آن‌ها اشاره کرد، عبارتند از:

برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی: برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی، می‌تواند یک فرصت خوب برای جذب مشتریان جدید و نمایش محصولات به آن‌ها باشد. همچنین، در این نوع رویدادها می‌توان به مشتریان موجود اجازه داد که به صورت مستقیم با فروشندگان و تامین کنندگان در ارتباط باشند و با ارائه نظرات خود بهبود محصولات را تشویق کنند.

ارائه کارت‌های تخفیف: ارائه کارت‌های تخفیف به مشتریان، می‌تواند آن‌ها را ترغیب کند تا برای خرید مجدد به فروشگاه بازگردند و نظرات خود را درباره محصولات به اشتراک بگذارند. همچنین، ارائه تخفیفات به مشتریان که نظرات خود را درباره محصولات به اشتراک می‌گذارند، می‌تواند باعث تشویق مشتریان بیشتر به ارائه نظرات شود.

ایجاد سیستم پاداش: ایجاد سیستم پاداش برای نظرات مثبت مشتریان می‌تواند از جمله راهکارهای مؤثر در جذب نظرات مثبت باشد. می‌توانید برای مشتریانی که نظرات مثبت واقعی به شما ارسال می‌کنند، به عنوان تشکر از آن‌ها، امتیازات، تخفیف‌ها و یا هدایایی را ارائه دهید.

User

طوری رفتار کنیم که انتظار نمی‌رود

گاهی پافشاری بیش از اندازه برای متقاعدسازی تاثیر عکس می‌گذارد و طرف مقابل ما احتمال می‌دهد که کاسه‌ای زیر نیم کاسه است که داریم انقدر پافشاری می‌کنیم. این کار را اکثر فروشندگان یا کسب و کارهایی که تمایل دارند مشتری خود را قانع کنند با شنیدن پاسخ منفی مشتری انجام می‌دهند. حال بهتر نیست که در جواب شنیدن پاسخ منفی اصرار نکنیم و طرف مقابل خودمان را به حال خود رها کنیم که با آرامش، خودش بتواند تصمیم بگیرد؟

شاید ما هم اگر به‌جای خریدار باشیم تمایل داریم که فروشنده انقدر به ما گیر ندهد و در عوض، ما را بیشتر درک کند، توجه کند که ما چه چیزی نیاز داریم، با ما همدردی کند و در انتها استدلال‌ها و راهکارهای منطقی خود را ارائه دهد.

 لطفا با ذکر مثال توضیح دهید که اگر از طرف مقابل‌مان جواب منفی شنیدیم چکار کنیم که بتوانیم او را قانع کنیم.(سعی کنید از روش‌هایی به غیر از راهکارهایی که در بالا به آن اشاره شد استفاده کنید)

ChatGPT

اگر از طرف مقابل جواب منفی شنیدیم، می‌توانیم با استفاده از تجربه یا داستانی که مرتبط با مسئله مطرح شده داشته‌ایم، او را قانع کنیم. به عنوان مثال، اگر به عنوان فروشنده به مشتری خود برای خرید یک محصول پیشنهادی دادیم و با پاسخ منفی مواجه شدیم، می‌توانیم با یادآوری تجربه‌ای که با همین محصول در گذشته داشتیم، او را قانع کنیم. این روش باعث می‌شود که فرد مقابلمان با داشتن تجربه مشابه، بهتر بتواند تصمیم گیری کند.

همچنین می‌توانیم با بهره گیری از سوالات باز، فرد مقابل را به تفکر و پرسش‌های بیشتر درباره مسئله تشویق کنیم. این روش باعث می‌شود که فرد مقابلمان با تفکر بیشتر و مشارکت در فرایند تصمیم گیری، بهترین تصمیم را بگیرد.

همچنین می‌توانیم با استفاده از مشاهیر و افراد معروف، فرد مقابل را قانع کنیم. به عنوان مثال، می‌توانیم به یادآوری نقل قول یا داستان مرتبط با شخصیتی معروف مرتبط با مسئله، فرد مقابل را قانع کنیم.

در کل، بهترین راهکار برای قانع کردن فرد مقابل، به احترام گذاشتن به تصمیم او و ارائه استدلال‌هایی با منطق و دلیل است. همچنین باید در نظر داشت که پافشاری بیش از حد و انتظار از فرد مقابل برای تصمیم‌گیری در حین مذاکره، ممکن است عکس‌العمل منفی در او به دنبال داشته باشد.

User

جمع بندی

در کتاب هنر تاثیرگذاری از نیال کسیدی درباره روش‌های تاثیرگذاری روی مخاطب خود صحبت کردیم. همه ما توانایی متقاعد کردن دیگران را داریم اما امیدوارم با روش‌‌هایی که در این کتاب یاد گرفتیم بتوانیم به بهترین نحو اعتماد دیگران را جلب کنیم. و به طور کلی به این نتایج رسیدیم که ساده‌سازی کنیم و طرف مقابل خود را بمباران اطلاعات نکنیم، بیش از اندازه اصرار و پافشاری نکنیم و همچنین روابط گرم و دوستانه، شوخ طبعی در زمان و مکان درست هم می‌تواند در متقاعدسازی دیگران تاثیرگذار باشد.

لطفا جمع بندی خود را بفرمایید و اگر در پایان راهکارهای دیگری جهت متقاعدسازی و تاثیرگذاری روی دیگران به غیر از مواردی که در این کتاب با هم گفتگو کردیم به نظرتان می‌رسد، بنویسید.

ChatGPT

به طور کلی، برای متقاعدسازی دیگران و تاثیرگذاری موثر بر آن‌ها، می‌توان به نکات زیر توجه کرد:

1- درک نیازها و مشکلات دیگران و ارائه راه‌حل‌های مناسب برای حل آن‌ها

2- بهره‌گیری از داده‌ها و آمارها جهت تبیین مزایا و معایب گزینه‌های مختلف

3- استفاده از مثال‌های موثر و تجربیات قبلی جهت نشان دادن اهمیت و تاثیرگذاری گزینه انتخابی

4- توجه به احساسات دیگران و ایجاد ارتباطات گرم و دوستانه

5- پیشنهاد و ایجاد اعتماد در دیگران با تجربه‌ها و شواهد مربوط به موضوع

6- استفاده از تکنیک‌های شوخ‌طبعی و سرگرم‌کننده برای جذب توجه و تسهیل در فرایند متقاعدسازی.

User

سپاسگزارم. با اینکه احساس کردم یکسری از نکات این گفتگو تکراری شد اما مثل همیشه گفتگو جذابی بود. امیدوارم در آینده نزدیک باز هم بتوانیم در موضوع تاثیر گذاری بیشتر با هم صحبت کنیم و به نتایج بهتری برسیم.

ChatGPT

خواهش می‌کنم. درست است که بعضی از نکات تکراری شدند، اما این امر برای جمع‌بندی و فراهم کردن یک دید کلی بسیار مفید است. من هم به امید دیدار و گفتگوی دیگر در آینده نزدیک، در موضوعات جذاب و کاربردی، همچون تاثیرگذاری بر دیگران، منتظر شما هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *